Visualiseer een groen dorp waar moderniteit en natuur perfect samengaan. De woningen zijn misschien kleiner dan wat je gewend bent maar ze zijn gebouwd met duurzame materialen en hebben allemaal een groendak, waardoor ze naadloos opgaan in het omliggende groen.

Het dorp is omgeven door een weelderig bos, met een verscheidenheid aan bomen en struiken welke een divers landschap creëren. De bewoners hebben de bomen zelf geplant, niet alleen voor zichzelf maar ook voor de generaties na hen.

Er is ook een natuurlijke vijver aangelegd waar je in kan zwemmen. Op warme dagen komen mensen hier graag. Het centrum van het dorp is geregeld vol met mensen die onder de bomen zitten, praten of spelen. Oud én jong. De mensen kennen elkaar, willen samen zorgen voor de plek waar ze wonen, en verbouwen samen voedsel.

Er is niet één leider die weet waar het heen gaat en mensen in beweging brengt, de groep ontdekt dit samen. Dat was in het begin even wennen, maar nu willen ze niet anders meer.

Achter de huizen is de moestuin zichtbaar, of zeg maar gerust het voedselbos, gevuld met rijen levendige, kleurrijke onbespoten groenten, afgewisseld met eetbare struiken en bomen. De dieren hebben ook hun plek en doen net als de bewoners hun deel om de aarde gezond te houden. De producten die van het land komen zijn voor de bewoners van het dorp en voor de mensen die in de omgeving wonen. Iedereen komt graag op deze plek.

Ik stel me voor dat ik hier woon, en op een mooie zomeravond in 2035 terugdenk aan dit moment dat ik deze post schrijf. De zon schijnt nog en werpt een warme gloed over het dorp. Ik kijk tevreden om me heen. De bomen zijn elk jaar gegroeid en zijn nu bijna volwassen, en de mensen die hier wonen groeiden net zo hard mee. Het kan wél, zeg ik hardop, mensen dachten van niet, maar het kan wél en kijk hoe blij iedereen ermee is.

Heb je ook deze droom? Je bent niet alleen. Stuur me een berichtje!

De beelden zijn gemaakt door Midjourney, een AI waarmee ik de visie die ik in mijn hoofd heb kan vertalen naar plaatjes die iedereen kan zien.

Voortaan nieuwe blogs in jouw mailbox?

No Comments

    Leave a Reply