Menu

Hoi, Ik ben Roselinde

Schrijven vind ik gewoon heel erg leuk. Ik doe het omdat ik blij word van zinnetjes die op zijn plek vallen en van teksten die (uiteindelijk) kloppen. Jarenlang wist ik alleen niet waar ik over moest schrijven. Verder dan bloggen voor mijn bedrijf Zinnovia en artikelen die ik schreef voor ons Natuurdorp in oprichting kwam ik niet.

Totdat ik ging schrijven vanuit mijn hart, over dingen waarover ik me verwonderde en thema’s die in mijn eigen leven speelden. Toen rolden de woorden er als vanzelf uit. Schrijven bleek een manier om ruimte in mijn hoofd te scheppen. Om al die dingen die ik lees en ervaar een plek te geven, te structureren. Het laat alles wat altijd diep in mij leefde (maar nog niet zichtbaar was) naar buiten komen. Eigenlijk leer ik er dus zelf heel veel van. Waarom zou je het dan willen delen? Het kritische stemmetje in mij vindt het nogal een gedoe om hier een hele website voor op te tuigen. Ik doe het lekker toch omdat er ook een andere drive is: de boodschap uitdragen over het belang van verbinding met jezelf en met de natuur. Niet alleen omdat je er zelf gezonder en gelukkiger van wordt, maar ook omdat ik geloof dat we er een betere samenleving van krijgen en een mooiere aarde.

Uitnodiging

Deze blog is een uitnodiging om met me mee te kijken naar wat ik gevonden heb in mijn eigen zoektocht naar meer echtheid, schoonheid, liefde, veerkracht en balans in de wereld. Dit is mijn waarheid, dus niet DE waarheid. Doe je eigen onderzoek, lees, ervaar, bekijk andere meningen en bepaal wat voor jou goed voelt en wat jij mee wilt nemen op je eigen zoektocht.

Waarom juist deze naam vraag je je misschien af?

De aarde staat niet stil. Ze draait om haar as en om de zon. Om die reden kennen we dag en nacht en de vier seizoenen. Om die reden is er leven, en is de aarde ons thuis. Het heeft iets relativerends, juist in deze tijd.

Tegelijkertijd is er nog een andere betekenis achter ‘de aarde draait door’. Daarmee bedoel ik de aarde als systeem en de invloed van de mens hierin. Ik geloof dat we als systeem doordraaien, in de zin van doorslaan of doldraaien. We lopen tegen de grenzen van systemen aan die niet meer werken en ons eerder beperken dan ons ondersteunen. Dat veroorzaakt de nodige chaos. Toch kan ik zeggen dat ik positief ben over de toekomst.

“Veel mensen voelen chaos en onbehagen, volgens mij heeft dat te maken met de overgang naar een nieuw tijdperk.”

Jan Rotmans

Het helpt als we ons realiseren dat chaos nodig is voor vernieuwing. Ik geloof in het mantra van Jan Rotmans: “We leven niet in een tijdperk van verandering, maar in een verandering van tijdperk.” Maar, als alles in verandering is, wat is dan je houvast?

Deze site is bedoeld om even stil te staan in de almaar doordraaiende wereld. Een plek voor reflectie en bespiegelingen over het leven, liefhebben, leren en zingeving. Ik geloof dat dit allemaal aanknopingspunten zijn voor houvast.

close

Voortaan nieuwe blogs in jouw mailbox?