de Tegentijd wandeling

Luisterbelevenis door de diepe tijd

Bij de Tegentijd wandeling ervaar je jouw plek in het grote geheel

Onze reis begint bij de oerknal, het moment dat energie en materie samen de dans door de tijd begonnen. We wandelen door diepe tijd en ruimte, en ervaren met al onze zintuigen hoezeer wij verbonden zijn met alles. We ontdekken hoe wij onderdeel zijn van een immens lange geschiedenis, en hoe ons handelen gevolgen heeft voor wat er voor ons ligt. Tijdens onze wandeling overbruggen we ook de afstand tussen nu en later, zodat we onszelf als voorouders gaan zien en het belang van toekomstige generaties meewegen in de besluiten die we vandaag nemen.

De Tegentijd wandeling wakkert ons langetermijndenken aan, dat zo nodig is in onze kortetermijnwereld.

Je doet er toe en de keuzes en acties die je nu onderneemt ook. Wandel je mee?

Praktisch

De Tegentijd is een groepswandeling, en we starten en eindigen de wandeling op hetzelfde punt in Uden. De wandeling wordt begeleid door Roselinde, tijdgids van de Tegentijd.

Al wandelend luisteren we naar een muzikaal-po√ętisch verhaal via onze eigen telefoon en oortjes. De wandeling duurt een uur. We eindigen onze reis met een interactief gesprek en je wordt uitgenodigd om een belofte te doen voor de toekomst. In totaal zijn we ongeveer 1,5 uur bezig.

Deelname aan De Tegentijd kost 10 euro p.p.

Be the ReGeneration & Tegentijd

Be The ReGeneration. Onderdeel zijn van de generatie die bouwt aan een regeneratieve toekomst. Hoe doe je dat en waar begin je?

Laten we beginnen bij onszelf, bij hoe we denken over de wereld, over wie we zijn en waarom we hier zijn. Dit bepaalt tenslotte onze keuzes en gedrag.

De Tegentijdse beweging helpt jou om een breder perspectief te ervaren, en om je te (her)verbinden met de lange en levenbrengende ritmes en cycli van de natuur.

Kom je ook in beweging?

Over de Tegentijd

De Tegentijd is een artistiek project dat het langetermijndenken van mensen en organisaties bevordert. Het scenario van De Tegentijd is geschreven door componist Merlijn Twaalfhoven (The Turn Club) en Jasper Visser (Stichting 2030). Het script is ingesproken door Merlijn Twaalfhoven, Laura Mentink en Ami Kane met muziek van Merlijn Twaalfhoven.

Voortaan nieuwe blogs in jouw mailbox?